2011. június 27., hétfő

Bagolyügyek

A múlt héten nagyon BoLdOGtalan napokat éltem, alig győztem ma átböngészni kedves blogszomszédasszonyaim produkcióit. Egyrészt sok munkám volt, másrészt nem volt módom netezni.
Van viszont 12 üveg meggyszörpi, de a héten akarok még legalább egy menetet,de inkább többet, mert máris rohamosan fogy!
Kicsit kézimunkáztam is, de nincs kész produktum csak némi előrehaladás egy régi-régi ügyben.

Viszont egyik este olyan kalandunk volt, hogy még! A végén még madarász leszek.
Az úgy volt, hogy már vagy két éjszaka hallottunk nagyon furcsa rikoltozó hangokat, de szinte egész éjjel megállás nélkül. Azt tudtuk, hogy valahol nagyon közel van a kétségbeesett lényezet, de hogy hol és mi az???
Egyik késő este, mivel nagyon meleg volt, még kint ültünk az udvaron, és megláttuk! Bagoly! Kettő! Nálunk! Jézusmária! Fent ültek a villanyvezetéken, egymástól kb. húsz méterre, és megállás nélkül, hátborzongatóan rikoltoztak. Egyiket sikerült lefényképezni, de aztán összeszaladt az utca, és ők megunták a szereplést, odébbálltak.

Ő volt.:

 

Arra jutottunk a neten hozzáférhető okosságokból, hogy fülesbagoly, mégpedig fiatalkorú.
Hát mik vannak itt kérem, mióta "vidékiek" lettünk!
Másnap még tovább böngésztem, megtudtam, hogy ilyentájt hagyják ők el a szülői fészket (nem egészen önszántukból), majd néhány napig még a mamát hívogatják, élelemért koldulnak.
Aznap este nagyon nagy vihar volt.
Majd a szívem szakadt meg értük.
Remélem átvészelték, és mostanra már kezdtek valamit az önálló életükkel.
Új kégli, kaja, meló, mittudomén:)
:)))

Na mit szóltok?

5 megjegyzés:

  1. Vidéki akarok lenni!
    Na nem csak a baglyokért - azért is meg másért is. Annyira elegem van a városból. Egyébként egyre gyakrabban járjuk körül Zurammal a vidéki lét lehetőségét...

    VálaszTörlés
  2. Mi is láttunk egyik éjjel baglyot, a fiam le is akarta fényképezni, de sajnos nem sikerült. Ügyes vagy, jó kép lett. És igen, jó dolog vidékinek lenni. De legalábbis nem a belvárosban lakni.

    VálaszTörlés
  3. Jó kis kaland. Jó, hogy beköszön a természet. A mai ember olyan távol van tőle, hogy örül minden kis morzsának, helyesbítek hangnak, madárnak, bogárnak(?)...

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy megosztottad velünk! Legalábbis az ilyen bagolymániásoknak, mint én nagy öröm volt olvasni :).

    VálaszTörlés
  5. A vidékiség nálunk abból áll, hogy a városközpontból 1,5 km-re családi házba költöztünk, zsebkendőnyi kerttel (ez munka mellett untig elég). A különbség mégis ég és föld!!! Dolgozni vagy ügyintézni könnyedén bejutok, munkaidőn kívül viszont vígan lehetek újparaszt, és borzasztóan élvezem!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...