2011. április 27., szerda

Torta by me

Ez volt a szülinapi torta, amit sütöttem. Rendeltetése szerint oroszkrémtorta, néhány  változtatással, részben szándékosan.

Szándékos, hogy nem narancs vagy kividarabokkal díszítettem, ahogy a recept írja, mert az egyik ünnepelt kifejezetten az egérsz....-ra (bocsi) szavazott.
Nem szándékos, hogy elfelejtettem rászórni még a nyomkodás előtt, ezért némi gondot okozott, hogy a kis truttyok közé kellett beügyeskedni.
Ja, és nincs nyomózsákom, de van nejlonzacsim, azzal ilyeneket lehet nyomigálni, nem olyan rossz.
És nem látszik a képen, hogy mivel néha gondjaim vannak a piskótával, ezúttal megkerestem az egyetlen és legtutibb piskótareceptet!
Khm....
Tündéri vendégeink határozottan és egybehangzóan állították, hogy kifejezetten a gumis piskótát szeretik!
A krém viszont szerintem is isteni volt.


És jól mutattak rajta a kis giccses gyertyácskák!!!

Egyik ünnepeltünk 20, másik 50 éves lett.

Szerepelt még az eseményen egy kazal orgona,


egy kazal pünkösdi rózsa,


egy csokor tulipán,


és sok-sok jókedv...:)


...és a Sanyi végig szép volt!!!


3 megjegyzés:

  1. legyen még sok ilyen jókedvű napban részetek! Sanyi tényleg bűbáj.. ahogy mosolyog a gazdi lábánál... meg kell zabálni :)

    VálaszTörlés
  2. Nyugodtan szórhattál volna a truttyokra (ez egy nagyon jó szó! :D) is olyan egérizét, mert az úgy igazi, ha sok van belőle! Egyébként a házi sütésű cuccokban nem a külső a lényeg. Egyszer zserbót sütöttem, vendégek voltak nálunk is. Kanállal ették, de állították, hogy ilyen jót még sosem ettem. (Jelzem ez igaz, nagyon finom lett.) És ezen kívül még lásd Zsangyal extravagáns krémesét :) Sok boldogságot az ünnepelteknek!

    VálaszTörlés
  3. Köszi, köszi! Amúgy igen, ettünk már mi is kanállal sütit. Mindjárt utánajárok annak a bizonyos krémesnek is.
    Éva, neked is köszönöm, Sanyikámnak nálunk komoly kultusza van, lányom ma pl. felvetette, hogy korlátoznunk kellene a napi időtartamot, amikor csodálhatjuk, mert el fogunk kárhozni az élvezetek mértéktelen halmozása miatt.:)
    (Igen, igen, ez egy ilyen buggyant család.)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...