2012. június 2., szombat

Keine panik

...ahogy a művelt német mondaná, a fehér rózsa végül mégiscsak fehér. Azt mondta a gyermekem, hogy nem szép tőlem, hogy itt panaszkodok, keltem a pánikot, aztán meg nem szólok, hogy végül mégis fehér lett!
Hát nézzétek!

Nagyon boldog vagyok!


Egy csomó képet csináltam már, ezek a jobbacskák



Csináltam bodzaszörpöt is, még szerencse, hogy tavaly bejegyeztem a receptet, most könnyű dolgom volt, csak meg kellett nézni, mit is működtem akkor, és megismételni. Sajnos most egy kissé későn indultunk portyázni, eléggé el voltak már nyilva a virágok, azért sikerült egy adagot összeszedni. Viszont a pipacsot, margarétát, egyebeket teljes mértékben nélkülöznünk kellett. Amikor értetlenkedésemnek adtam hangot, miszerint hol a mezei virágzatom?, kisfiam rosszmájúan megjegyezte: tavaly elhordtad mindet.




Szörpike húsz üveggel lett, kicsit soványka termés, máris kezdhetek gondolkodni, miből lesz a következő. A meggy sem igérkezik túl bőségesnek...

Viszont a fonalfestő növényem valami egészen elképesztő méreteket produkál!


Nagy terveim vannak vele, ha el nem bénázom...

Sanyival üdvözlünk mindenkit, további szép hétvégét!

7 megjegyzés:

  1. Sanyit sokszor csókolom - legelsősorban is. A rózsa gyönyörűséges - nekem majdnem mindegy, hogy milyen színe van. Azt hiszem életemben egyszer láttam csak olyan rózsát, amire azt mondtam, hogy na, köszönöm, ilyet nem. Bodzaszörp nem tud meghatni. Azt hiszem, ha ennyi ideig nem tudtam megszeretni, akkor már nem is fogom. De egészségetekre! A festőnövény izgalmas, várom, hogy mire készülsz. És persze, most eszembe jutott, hogy nekünk is van egy adag festenivaló fonalunk... És írj gyakrabban!

    VálaszTörlés
  2. Legyen szép Napod! Igaza van Gumipóknak... szerintem is mindegy milyen színű.... csodálatos....Bizonyára láttad az én lila clematisomat, ami piros lenne... elvileg... szép és ez a lényeg...Szörpbe is igaza van, nem mertem sehol írni, olyan sokat dolgoztok rajta....
    SANYI? Figyeld meg, nem csak a Sanyi, ott vagyok , vagy nem is.... az enyémek is mindig ott vannak, holott tán nem is őket akarom fényképezni, mindig belelógnak a képbe....Ezért imádni valók.... Legyen az Sanyi, vagy más...
    Tényleg jöhetnél többet!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű fehér rózsa!
    Biztosan van sok színű rózsád csak most ez a kedvenced:)
    Nem csak te, de én is szeretem a bodzaszörpöt, sőt készítettem is......egészségünkre!

    VálaszTörlés
  4. Rózsa csodás, gyermek tréfás, Sanyi gyönyörű! :) A citromfű pedig szintén szörpnek való! Ja, és lekvárfőzéskor szoktam leszedni a gyümölcsléből, forralni kicsit, hogy sűrűsödjön, és kiválóan elvan az üvegben!

    VálaszTörlés
  5. Igen, igazatok van, mindegyik rózsa szép, mindegyik másképp, csak én annyira akartam a fehéret, azért volt aggasztó az elején, hogy mégsem fehér. Egyébként már gondoltam a citromfűre, mentára is, keresek hozzá receptet, vagy megpróbálok valamit a magam feje után, még nem tudom...
    Minden kutya szeret beletrollkodni a képekbe? Mondjuk én cseppet sem bánom, nagyban hozzájárul az esztétikai élményhez:)
    Rendben, igyekszem gyakrabban jönni. Az igazság az, hogy nem csináltam mostanában semmi kézimunkát, valahogy nincs rá időm, kevés az a kis hétvége a háztartásra, kertre, mindenre... De ha szivesen veszitek az egyéb bugyutaságaimat is, akkor beszámolok róluk szivesen!:)

    VálaszTörlés
  6. Adél!Tényleg jelentkezhetnél többet ;)Szeretem az írásaidat.További szép napot nektek!

    VálaszTörlés
  7. Aha, Sanyi vigyázza a növényt, nagyon helyes! A rózsa gyönyörű! Elég sok kört futottam, meg sok év után idén először éreztem azt, hogy végre jól metszettem meg. Nekem egy narancssárga a szívem csücske, nagyon szépen hozza a virágokat és fantasztikus illatot áraszt.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...