2011. április 27., szerda

Húsvét után...

először jelentkezem. Nem is tudom, hol kezdjem. Asszem csak apránként fogom adagolni a dolgokat, lévén nem tehetem meg hogy főállásban bloggerkedjek. Pl. eddig csak arra volt lehetőségem, hogy átfussam mások írásait, és hozzáfűzzem a kis pár szavam, vagy mondatom. Ezt mindig fontosnak tartom, mert én is mindig végtelenül örülök, ha bárki szóra méltatja szösszeneteimet.
So!
Képzeljétek, van egy madár, akit az idén láttunk először, mindig a ház mögötti fűzfákon kavar, hetek óta próbáljuk együttműködésre bírni fotózkodás terén, és most sikerült részben.

Elölről még viszonylag készségesen modellt állt:


Galamb nagyságú, szürkés-barnás színű, de ami az érdekes, hogy a szárnya kék-fehér. Én bevallom, hogy nem ismertem... De megtudtam, hogy ő Szajkó, avagy Mátyás madár.
Sajnos a szárnya színezete nem látszik, csak kicsit a széle:



Vártam még egy darabig, hátha megmutatja.
Nos, megmutatta.
EZT!!!



Majd távozott...

Hát, talán legközelebb...

Ha sikerül megdumálnom vele, feltétlenül beszámolok róla Nektek!

6 megjegyzés:

  1. S milyen hangutánzómester őkelme! Nem tűnt fel hogy szarka vagy ölyv kiabálna a környéken? Előszeretettel utánozza a hangjukat :o)

    VálaszTörlés
  2. De, pont a kerregő hangra lettünk először figyelmesek!
    Amúgy utánanéztem a komának(vagy ez itt pont komaasszony?) a neten, némileg negatív a sajtója.
    Azért én bírom, ha fészket rabol, hát az van neki nyilván előírva, nem?

    VálaszTörlés
  3. semmi sem történik ok nélkül a természetben :)

    VálaszTörlés
  4. Amit mi kegyetlenségként fogunk fel, az náluk létszükséglet. Ha az jobban tetszik, vehetjük úgy is, hogy a szajkó egy szelekciós faktor :o) azok a fészkek maradnak általa érintetlenek, amelyek gazdája volt annyira életrevaló és intelligens, hogy úgy rejtette el, hogy nem találta meg a matyi.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk kedvenc őkelme, bár a fészekrablásáról azt hiszem (még) nem tudnak a gyerkőcök. Másik nagy fészekrabló mifelénk a dolmányos varjú, akit emiatt mindig kergetnek...de igaz, a természet, ha nem piszkáljuk, akkor működik, így lett megteremtve :)

    VálaszTörlés
  6. Azért azt nem gondoltam anno, hogy a blogolás által a természeti ismereteim is bővülni fognak, de milyen jó ez így!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...