2012. október 9., kedd

Újrapulcsi 2. fejezet

Még tél végén kezdtem el ezt a pulóvert, kétféle bontott fonalból. Azért kétféléből, mert a színes túl színes volt, a szürke meg túl kevés. Összefogtam hát a kettőt, így a színes rész kicsit lágyabb lett.


Raglán ujjú, színes az eleje - háta, szürke az ujja és a nyakrész.


Tulajdonképpen azért tartott eddig az ügy mert a nyakával nem tudtam zöld ágra vergődni. Többféle megoldást megpróbáltam, többször visszabontottam... Egyszerűen nem tudtam dönteni, az biztos volt, hogy garbó nem lehet, mert az engem idegesít. Nyitott sem lehet, mert akkor meg mi értelme egy ilyen meleg pulcsinak? Nem lehet semmi különleges, mert az egész nagyon egyszerű, eltekintve a színétől, szerintem sok lett volna rá valami extra nyakmegoldás. Közben pedig már tavasz, majd nyár lett, és hagytam az egészet...
Most vettem újra elő, hogy már csípősek a reggelek. Egyszerű lustakötéssel letudtam a nyak-ügyet.


Az ujja hossza kissé túlzó, én így szeretem.
Szeretem, ha kilóg a dzsekiből, és ha fázik a kezem, akkor ráhúzhatom.


Ma fel is vettem, nagyon jól szolgált reggel. A szürke fonal egy gépi kötésű férfipulóverből van, a bevarrt címke szerint tiszta gyapjú, fincsi meleg :)

A bejegyzés végére pedig még egy kis simogató őszi napfény:


Ezzel köszöntöm új olvasóimat (néhányuk már nem annyira új, de elmaradtam ezzel...)
Anice, Katus, Bettina, Jutka, Aranyperzsa, Elinor17, Sublót, Emerencia, VRJúlia, Tündérlátta, fogadjátok szeretettel :)

12 megjegyzés:

  1. jaj, nagyon tetszik! a nyaka tökéletes, és milyen jól mutat a kétféle fonal!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! És Te legalább már megjelentél a blogvilágban, én még kéretem magam:)

    VálaszTörlés
  3. Legegyszerűbb a legjobb:) Van,hogy nem mindjárt jön az ötlet kicsik várni kell rá és csodás lesz.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett..A fonal és a megoldás is... Sosem mertem raglán pulcsinak neki állni pont a sok bontás miatt... Ez igazán csinos darab lett!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vera! Csak a nyakát bontottam le vagy százszor, a raglánnal nem volt baj, pedig először csináltam én is. Egyszer majd meg kellene próbálni felülről lefelé, már láttam másoknál, és akkor nem kell a végén összevarrni, azt utálom...

      Törlés
  5. A pulóver telitalálat! Én is vágyni kezdtem egy hasonló belebújósra... A virágok pedig gyönyörűek, nagyon szép köszöntés, köszönöm:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is úgy éreztem, hogy kell egy ilyen jó meleg pulcsi. Főként, hogy pénzbe sem kerül, ha van otthon egy-két olyan, ami viszont nem kell...:)

      Törlés
  6. Szuper megoldást találtál a nyakára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Azt hiszem sokszor a legegyszerűbb a legjobb :)

      Törlés
  7. Nagyon jó lett! És milyen jó ötlet, gépi kötöttet még sosem bontottam, pedig eredeti formájában nagyon unom némelyik pulcsimat, mellénynek, hasonlónak más fonallal kombinálva meg pont jó lenne. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Csilla!
      Csak egy tanács, ha nem bontottál még ilyet: mielőtt elkezded, jól nézd meg belül a varrásnál, mert nem mindegyiket lehet bontani. Ha nincs a kézi kötéshez hasonló széle, akkor lehet, hogy vágva van, vagy esetleg le is van interlockolva, akkor nem lehet, mert csak egy-egy sornyi darabokat kapsz :(

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...