2011. május 9., hétfő

Süti kezdőknek

Előrebocsátom, hogy távol álljon tőlem, nem leszek gasztroblogger, ahhoz én nem vagyok elég rutinos.Csak szeretném veletek megosztani a kedvenc sütireceptemet. Tökéletes, ha nincs időd, ha nincs gyakorlatod, ha nincs kedved sokat vacakolni, ha nincs otthon semmi, vagy ha nincs jobb ötleted.
Isten az atyám, ez a süti mindig sikerül!!!
Mindig!

Azt gondolom, ez a kék (vagy piros) zománcos tepsije mindenkinek van otthon, nagyon jó méret.
Sem túl nagy, sem túl kicsi.



Hozzávalók: 40 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 sütőpor.
Ez ugye, mindig van otthon, még vasárnap délután is, amikor úgy érzed, hogy nem lehet tovább bírni valami édesség nélkül!

Elkészítés:
20 dkg cukrot egy kis nyeles lábasban megpirítunk szép barnára. Félrehúzzuk és felöntjük egy bögre(2,5 dl)vízzel.
Aki még nem csinált ilyet, azért készüljön fel lelkileg, ez a felöntjük rész egy kicsit ijesztő lehet, mind képi mind hangeffekteket tekintve. Sistereg, bugyborog, pöfög, és minden. De nem kell megijedni, és nem kell sikítva félreugrani, hamar abbahagyja!
És akkor visszatesszük a tűzre, és lassan addig forralgatjuk, amíg teljesen feloldódik a karamell.
A legnehezebb részen ezzel túlvagyunk.
Ezután már csak össze kell keverni a többi cuccot, és kész.
Tehát kikeverjük a 20 dkg cukrot a 4 egész tojással, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, a sütőport és a közben nagyjából lehűlt szirupot.
Megkenjük-szórjuk a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb 45-50 percre.
Nem kell félni, ha már túl barnának tűnik, ha már nagyon "jön a szaga". Akkor jó, mikor elkezd a széle elválni a tepsitől. Lehet fogpiszkálóval ellenőrizni, de háromnegyed óra biztos kell neki, és addig ne nagyon nyitogassuk!

És akkor nagyjából így fog kinézni:



Ha olyanod van, mondjuk akkor meg lehet tölteni, én pl. csináltam már belőle tortát is, de így magában is nagyon fincsi, egy pohár tejjel pláne.
Sokszor sütöm ezt a fent már említett esetekben.
Ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

  1. Már sül is a drága :)Az illata isteni!Majd rakok fel róla fotót hogy sikerült.Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nagyon örülök, és drukkolok! Tuti jó lesz!
    Még valami: forrón elég nehéz szeletelni, de nálunk pl. lehetetlen megvárni, míg kihűl!

    VálaszTörlés
  3. Ismerős!Nagyon finom lett!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...