2011. május 16., hétfő

2 in 1 top

Az ötletet, hogy egy régi top átalakuljon, valójában Judittól kölcsönöztem, csak ellentétes előjellel.


Adva van, hogy ezekből nekem van egy csomó, x évvel és y kilóval ezelőtt halmoztam fel őket. Most is szívesen felvenném, nincs azzal gond, lélekben amúgy is fiatal vagyok, de a tények makacs dolgok, méretben nem jók. Összemennek ám ezek a fránya anyagok!
Namármost. Nincs pici lányom, akire lekicsinyíthetném, hát akkor felnagyítom!
Fogtam tehát első kiszemelt áldozatomat, oldalait, és az alját felbontottam.
Azután fogtam egy ugyanilyen bordás, ámde fehér hosszúujjú felsőt, amire a fent leírt dolgok ugyanúgy érvényesek. Ezt elfelejtettem lefotózni, de a lényeg, hogy a két ujjából vágtam 2 megfelelő hosszúságú és szélességű csíkot, ezeket betoldottam a kék top oldalában. Ezután egy az egyben levágtam a fehér felső alját, és hozzátoldottam a széltében már megtoldott tophoz.

De még nincs itt a vége, fuss el véle, mert ha figyelembe vesszük mind a varrógépem, mind pedig (főként) jómagam alkalmatlanságát a rugalmas anyag varrásának tárgyában, akkor bárki tudhatta előre, hogy hullámos lesz. Valójában én is tudtam, csak nem sejtettem!:)
Na, mondom magamnak, Adél! Ennyit bajlódtál vele, elcs....-tél két pólót, találj ki valamit! El kell takarni, mi sem egyszerűbb.
Vettem tehát egy kis világoskék rugalmas csipkét, és rávarrtam az illesztésre. Íme:



Hát így már egész pofás lett.
Na most azt nem tudom, ez az egész mennyire trendi, gyanítom semennyire, de pont ugyanannyira érdekel az engem. Szóval így fest a végeredmény velem töltve:


Na, képzelhetitek az eredeti méretet! Hm...

Van még jónéhány ilyenem, csak össze kell őket párosítani. Ha újra elkap az ihlet, folyt.köv.

10 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy!Asszem én is nekiállok...valamikor... :) A divatot meg tudod,majd mi diktáljuk! ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! Én neki sem mernék állni a pólóanyagnak. Kukában végezné szegényke. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jóóó! Nagyon ötletes és ügyes munka! :)
    nekem van néhány hosszú ujjú teljesen sima pólóm, ami 5 centivel rövidebb a kelleténél.Hmm... mert széltében felveszem a hosszát. :)))
    Gondoltam már hogy kb 5 centis horgolt szegély az alján és az ujján nagyon feldobná őket. Tervek már megvannak, a kivitelezés még várat magára. :)

    VálaszTörlés
  4. Éljen az újrahasznosítás :) Esetleg az ikertűt érdemes kipróbálni; van, amelyik anyag azzal is hullámosodik, de talán kevésbé.

    VálaszTörlés
  5. Ááá, nagyon örülök, hogy tetszik! Mi már ugye tudjuk, hogy a fiatalság és vékonyság nem eredmény, csak állapot. Méghozzá múló állapot.:)
    Zsu: igen, ez a divat, akkor ezt megbeszéltük.
    Gumipók: ne viccelj, olyan jókat varrsz!
    Patrícia: Igen, a horgolt szegély már eszembe jutott nekem is, annál is inkább, mert kislány koromban anyukám is csinált ilyeneket, amikor mindent kinőttem, ami egyébként még tiszta jó volt.
    Judit: köz a tanácsot, de ennek utána kell még járjak. Nem tudom, hogy ilyet lehet-e az én gépemmel, mármint, tényleg dilettáns vagyok varrásilag, abba dupla szál cérna kell? És azt hogy fűzöm be?

    VálaszTörlés
  6. Szintem si tökk jó lett. Én a télen válogattam ki több zsáknyi "kinőtt" cuccot,és ezekkel nem sokat lehet kezdeni, mert főleg szoknyák és nadrágok amik csipőben szűkek, nem jönnek combközéptől feljebb (még akkor voltak jók amikor kb 45kg voltam - most kb 50-51 vagyok - nem kell ám irigykedni, alacsony is vagyok, csupán 156 cm)

    VálaszTörlés
  7. Csillám, különösen megörvendeztet a dícséreted, mert a Te blogod volt a legeslegelső amit véletlenül találtam, már nem tudom, valami mintát kerestem. Téged olvastalak először rendszeresen, aztán kezdtem belemelegedni az egészbe, és csak aztán kaptam kedvet, hogy magam is írjak.
    Köszi!!!

    VálaszTörlés
  8. :) Amúgy meg szerintem kellene menjen az ikertűs dolog, hisz egy szára van annak is és amelyik gép tud cikcakkot kellene tudjon ikertűvel is dolgozni, szerintem... Igen két spulni cérnával dolgozik egyszerre, egyiket a tű egyik fokába a másikat a másikba fűzöd be. De amúgy én is csak tanulgatok, nem kell szentírásnak venni amit mondok...

    VálaszTörlés
  9. Én úgy szoktam csinálni - hogy spóroljak a cérnával -, hogy a másik szálból csak egy alsó orsóra tekerek fel egy adagot és azt használom második spulninak.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a tanácsokat, kezdem kapisgálni, meg találtam egy helyet ahol le van írva egy csomó varrásos dolog, ilyen kezdőknek, mint én.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...